Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Athletico Madrid wint Europa League

Atletico Madrid heeft gister in de Nationale Arena in Boekarest de Europa League gewonnen. De tweede club uit Madrid was veel te sterk voor Athletic Bilbao en de wedstrijd eindigde in een duidelijke 3-0.

Atletico Madrid dat toch al aan een sterke reeks bezig is in Europa (12 overwinningen op rij) maakte hun bedoelingen meteen duidelijk. Er werd vol voor de aanval gekozen en de ploeg van trainer Bielsa wist daar maar moeilijk mee om te gaan. Radamel Falcao die ook wel El Tigre (De Tijger) wordt genoemd had minder dan tien minuten nodig om de eerste bal de kruising in te jagen. De spits die vorig seizoen de Europa League met Porto won, maakte in de tweede helft ook de 2-0.

Glansrol Radamel Falcao
Vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde Diego ook nog voor de 3-0. Bilbao dat de moed allang had opgegeven probeerde het wel, kreeg een aantal kansen maar de dit seizoen zoveel geprezen spits Fernando Llorente wist het net niet te vinden. Met de overwinning in de Europa League krijgt het seizoen van de huidige nummer 5 in de Spaanse competitie toch nog een beetje kleur. Bilbao dat 10e staat speelt op 26 mei ook nog de Nationale beker finale tegen Barcelona. Bilbao kende net zoals Athletico een geweldige Europese reeks. Onder andere Manchester United, Schalke 04 en Sporting Lissabon werden met prima spel uitgeschakeld.

Brein achter het succes van Bilbao is Marcelo Bielsa. De geslepen Argentijn wordt onder andere gezien als de leermeester van Pep Guardialo en de trainer van Atletico Madrid Diego Simeone.