Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

Halve finalisten bekend

Portugal, Duitsland, Spanje en Italië zijn de teams die zich geplaatst hebben voor de halve finales van het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne.

De eerste halve finale die woensdag zal worden afgewerkt gaat tussen Portugal en Spanje. De eerst genoemde versloeg Tsjechië in een van de minst aantrekkelijke duels van dit EK. Uiteindelijk was het Christiano Ronaldo die diep in de tweede helft met zijn hoofd voor de verdiende 1-0 zorgde. Spanje speelde tegen Frankrijk en liet de oud-wereldkampioen eigenlijk nooit in de wedstrijd komen. Ook sterspelers Ribery, Benzema en de ingevallen Nasri bleven 90 minuten lang onzichtbaar. De Spanjaarden scoorde in zowel de eerste en tweede helft éénmaal en zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de regerend Europees kampioen.

Geen probleem voor onze buren
Duitsland speelde vrijdag-avond tegen Griekenland, maar een wedstrijd was het eigenlijk nooit. Hoewel de Duitsers het niet erg vinden te tegenstander te laten komen was het ditmaal tegen de zwakke Grieken een ander verhaal. De mannen van coach Löw, die met een compleet andere voorhoeden speelde dan in de poulewedstrijden kende weinig moeite met Griekenland en de wedstrijd eindigde in een dikverdiende 4-1 overwinning voor onze Oosterburen.

Engeland – Italië –  UPDATE
De laatste kwartfinale partij wordt vanavond afgewerkt door Italië en Engeland. Beide landen kwamen vrij eenvoudig de groep door en kunnen vrijwel over de gehele selectie beschikken. Bij de Italianen is alleen verdediger Giorgio Chiellini niet van de partij, maar de meeste ogen zijn gericht op Mario Balotelli. De badboy van de azzurri is zoals gewoonlijk weer dagelijks in het nieuws en vaak heeft het nog niet eens zoveel met de wedstrijden zelf te maken. De kans dat hij in de basis begint is niet heel groot maar ook als Super Mario vanavond als invaller binnen de lijnen komt zal er weer voldoende te genieten zijn.

Niet hoogstaand, wel spannend
Na de wedstrijd van gisteravond is ook de laatste halve finalist bekend. Italië gaat door ten koste van Engeland na een zenuwslopend gevecht. Zonder echt goed te voetballen kregen beide teams aardig wat kansen. Uitgerekend Balotelli kreeg het niet voor elkaar een aantal uitstekende mogelijkheden binnen de palen te krijgen en mede daardoor stond het na 90 minuten nog steeds 0-0. Omdat er ook in de verlenging niet werd gescoord moesten er penalties aan te pas komen. Ditmaal wist Super Mario wel het net te vinden en omdat zijn teamgenoten het ook niet onaardig deden mag Engeland zich donderdag melden voor het duel tegen Duitsland.