Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Robben in Europees elftal van het jaar

Arjen Robben staat als enige Nederlander in het “Europees elftal” van het jaar. Het elftal wordt jaarlijks samengesteld door bezoekers van de UEAFA-website.

 

FC Barcelona middenvelder Xavi Hernandez kreeg de meeste stemmen, en wist daardoor opnieuw een plekje op het middenveld te bemachtigen.
Ook werd Xavi gekozen als aanvoerder van het elftal en ontving hij een cheque van 100 duizend euro. Geheel in Barcelona traditie werd de cheque aan het Rode Kruis gegeven.

Met Arjen Robben heeft Nederland eindelijk weer een speler in het elftal van het jaar. De laatste speler die dit wist te behalen was AC Milan middenvelder, Clarence Seedorf in 2007.

Iker Casillas werd voor de vijfde keer verkozen tot beste doelman van het jaar. De overige acht spelers op de erelijst zijn: Daniel Alves (FC Barcelona), Gerard Piqué (FC Barcelona), Thiago Silva (AC Milan), Marcelo (Real Madrid), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Gareth Bale (Tottenham Hotspurs), Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

 

Team der teams

 

Naast het elftal van 2011, heeft de UEFA ook een “team der teams” elftal bekend gemaakt. Op basis van spelers die minimaal twee keer in het “Europees elftal van het jaar” stonden tussen 2001 en 2012.
Deze lijst ziet er als volgt uit:

 

Team: Iker Casillas (5 keer); Daniel Alves (3), Alessandro Nesta (4), John Terry (4), Carles Puyol (6); Cristiano Ronaldo (6), Andrés Iniesta (3), Xavi Hernández (4), Zinédine Zidane (3); Thierry Henry (5), Lionel Messi (4).
Bank: Gianluigi Buffon (3), Pavel Nedved (3), Kaká (3), Steven Gerrard (3), Ronaldinho (3)
Coach: José Mourinho (4)

 

[poll id=”15″]