Zomercarnaval Rotterdam 2017

Zomercarnaval Rotterdam 2017

In juli is het weer zover: de Zomercarnaval in Rotterdam. Volgens kenners gaat het er tijdens het Rotterdamse carnaval al jaren net zo aan toe als op de eilanden. En dat is toch wel het grootste compliment dat een Rotterdams feestje krijgen kan! Dit jaar is de Zomercarnaval op 28 en 29 juli.

28 juli: Pre Party
Op vrijdag 28 juli 2017 luiden we het weekend van Zomercarnaval in op de officiële Zomercarnaval PRE-Party in de Maassilo Rotterdam! Na de Battle of Drums en het avondprogramma van Zomercarnaval op vrijdagavond, kun je van 23.00u – 05.00u gewoon doorgaan en genieten van live entertainment en top DJ’s op deze exclusieve party!

28 juli: Battle of Drums
Drie brassbands, de straten van Rotterdam Centrum, een Golden Drum en ruim 50.000 toeschouwers die compleet uit hun dak gaan. Dat is de Battle of Drums! De finalisten vertrekken vanaf verschillende startpunten in de stad richting het podium op het Hofplein en dat is een tocht bomvol spektakel, show en vooral een enorme lading energie. De finalisten ontmoeten elkaar op het Hofplein en gaan daar de strijd met elkaar aan. Wie wordt de Beste Brassband van 2017 en gaat met de Golden Drum naar huis? Check het op 28 juli tijdens de Battle of Drums 2017!

Brassband SLR heeft de Battle of Drums 2016 gewonnen! De groep uit Rotterdam kreeg van de jury de meeste punten en was daarmee de Beste Brassband van Nederland 2016.

29 juli: Straatparade
De Zomercarnaval Straatparade heeft geen introductie nodig. De grootste caribische optocht van Nederland met ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en 30 praalwagens die de Rotterdamse binnenstad op z’n kop zet! Op 29 juli is het weer zover. Dan barst de Zomercarnaval Straatparade weer los en dat betekent een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. Een stoet van 2,5 km met energieke dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken door het centrum van Rotterdam gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! Gooi alle remmen los en laat je volledig gaan in de magie van de Zomercarnaval Straatparade. Want als de parade voorbij komt is het onmogelijk om stil te blijven staan.

Drie decennia Zomercarnaval
Zomercarnaval werd voor het eerst gehouden in 1984, als een equivalent van het carnaval in het Caribisch gebied. Een klein groepje studenten van Antilliaanse en Arubaanse afkomst wilden graag een traditie vieren die zij van huis uit hebben meegekregen. Deze viering trok ruim 1.500 bezoekers. Nu, meer dan dertig jaar later geldt de Zomercarnaval Straatparade als één van de grootste evenementen van Nederland met ruim 750.000 bezoekers en is heeft is het altijd trouw gebleven aan de Caribische roots. Dit heeft bijgedragen aan het imago van Rotterdam als stad van de culturele diversiteit.

Wilt u meer weten over de Zomercarnaval Rotterdam 2017?