Menu
Wintersport

Amsterdam Light Festival 2015

Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is te bezoeken vanaf 28 november 2015 t/m 17 januari 2016!

Vaar- en wandelroute
Amsterdam Light Festival bestaat uit twee hoofdroutes: Water Colors en Illuminade. De vaarroute Water Colors biedt zowel de bezoeker van de stad als de Amsterdammer zelf een unieke kijk op de hoofdstad. Laat je over het water meevoeren langs de kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. Meer behoefte aan een wandeling? Loop de wandelroute Illuminade door de Oostelijk gelegen Weesper- en Plantagebuurt en bewonder de sculpturen, projecties en installaties vanaf het land.

Amsterdam Light Festival wenst iedereen een verlicht Amsterdam!

Meer weten over het Amsterdam Light Festival?