Tips voor het samenstellen van een kerstpakket

Tips voor het samenstellen van een kerstpakket

Aan het eind van het jaar komen er weer kerstpakketten op tafel. Maar de meeste bedrijven beginnen al halverwege het jaar, in hartje zomer, met het uitzoeken van een geschikt kerstpakket. Dat komt omdat vroege bestellers vaak korting krijgen en omdat je dan zeker weet dat de kerstpakketten op tijd worden afgeleverd. Is dit een van de eerste keren dat je kerstpakketten uitzoekt, dan ontdek je dat er heel veel keuzemogelijkheden zijn. Vroeger kregen werknemers standaard een doos vol lekkers, maar tegenwoordig is het assortiment kerstpakketten enorm. Wij geven wat praktische tips om gemakkelijk leuke kerstpakketten voor je werknemers samen te stellen!

Tip 1: Bepaal je budget
Je budget bepaalt natuurlijk voor een groot deel welke kerstpakketten je wel of niet wilt kiezen. Dit hangt ook samen met de vrije ruimte die de belastingdienst hiervoor heeft gesteld. Het is namelijk veel voordeliger om binnen de vrije ruimte te blijven, zodat je geen belasting over de kerstpakketten hoeft af te dragen.

Tip 2: Bepaal je doelgroep
Wie wil je bereiken met je kerstpakket? Wil je elke werknemer hetzelfde pakket geven, of ga je voor persoonlijke pakketten? Het gebeurt tegenwoordig vaak dat een apart kerstpakket voor vrouwen wordt geselecteerd en een ander pakket voor mannen. Verder zijn er natuurlijk ook bedrijven waarbij vooral mannen of vrouwen werken, of moeten kerstpakketten juist voor het hele gezin bedoeld zijn.

Tip 3: Welk soort kerstpakket zoek je?
Er zijn heel veel soorten kerstpakketten. Het ouderwetse kerstpakket bevat vooral lekkere hapjes. Modernere kerstpakketten hebben soms ook extra’s zoals een mooie wokpan of een gourmetstel. Je kunt ook een belevenis cadeau doen of eens kijken voor een weekendje weg voor je werknemers. Ook waardebonnen zijn de laatste jaren populair.

Tip 4: Bijzondere kerstpakketten
Er zijn ook bijzondere kerstpakketten die het overwegen waard zijn. Een alternatief kerstpakket is bijvoorbeeld het fairtrade pakket met alleen eerlijke producten. Of je gaat voor het biologische kerstpakket met alleen biologische producten. Kijk altijd even voor speciale pakketten: deze worden vaak extra gewaardeerd door de werknemers.

Tip 5: Houd rekening met de gezondheid
Niet elk kerstpakket is even gezond. Je kunt dus bij het samenstellen van je kerstpakket daar rekening mee houden. Als je werknemers druk zijn met diëten en sporten, is het natuurlijk niet zo handig om een pakket vol chocolade en chips samen te stellen. Ga dan voor gezondere lekkere hapjes of doe helemaal geen etenswaren in het kerstpakket.

Een kerstpakket kun je helemaal zelf samenstellen, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een voorgesorteerd kerstpakket. Deze kerstpakketten zijn al samengesteld en je hoeft ze alleen maar te bestellen. Bij kerstpakkettenkiezer vind je heel veel verschillende kerstpakketten die allemaal even leuk zijn! Je kunt het ook bij je bestelling aangeven als je veranderingen wilt aanbrengen. Ook kun je er helemaal zelf je eigen kerstpakketten samenstellen op maat. Dan weet je zeker dat je altijd met het perfecte kerstcadeau aankomt!