Fantastische stem, droevig einde

Fantastische stem, droevig einde Ivo Garcev

Amy Winehouse, geboren op 14 september 1983 was een soul en Britse jazz zangeres.

 

Ze was de eerste Brit die vijf grammy´s won. Amy scoorde veel hits met onder andere Back tot black, Valerie en Rehab en werd hiermee erg bekend in de muziekwereld. Naast het succes van de Britse zangeres kwamen er ook problemen. Ze kwam voornamelijk in de publiciteit door haar vele alcohol en drugs gebruik waar iedereen erg negatief op reageerden. Vele concerten gingen niet door, omdat ze niet in staat was om op te treden. Het kwam zelfs enkele malen voor, dat ze van het podium gehaald moest worden omdat ze te dronken was om te zingen. Zelf vond ze het niet nodig om af te kicken en bleef doorgaan met haar slechte leefgewoonten. Ze kwam meerdere malen in het nieuws, omdat ze in het ziekenhuis was opgenomen door een overdosis aan cannabis.

 

Droevig einde

 

Op 23 juli 2011 slaat voor de dan 28 jarige Amy Winehouse het noodlot toe. Het levenloze lichaam van de soulzangeres wordt gevonden door haar lijfwacht in Noord-Londen. In dit appartement was ze vaak te vinden als ze niet aan het touren was. Op 26 oktober 2011 werd bekend gemaakt dat Amy aan een alcoholvergiftiging is overleden.

 

Mooi gebaar

 

Tijdens de MTV Europe Music Awards in 2011 werd er nog even stil gestaan bij het overlijden van Amy Whinehouse.
Doormiddel van een kort filmpje werd er terug gekeken op het korte maar krachtige leven van de ooit zo sucessvolle soulzangeres.