TV tips: FlashForward op nummer 4

TV tips: FlashForward op nummer 4

Het is tijd voor een nieuwe Web.nl TV tip. Herinnert u zich zich de nummer 5 van vorige week nog? Op nummer 5 staat de Amerikaanse hitserie, Game of Thrones. U kunt het artikel hier vinden, mocht u het gemist hebben of als u het nog een keer wilt lezen.

 

Op nummer 4 in de lijst staat de Amerikaanse televisieserie FlashForward. De serie werd voor het eerst uitgezonden op ABC op 24 september 2009 en is vernoemd naar het gelijknamige boek van de Canadees sciencefictionschrijver Robert J. Sawyer. FlashForward kent één seizoen van 22 afleveringen, die allemaal rond de 45 minuten duren. De eerste aflevering van FlashForward werd in Amerika door ruim 12 miljoen mensen bekeken. In de afleveringen daarna daalde dit aantal behoorlijk, maar kon het toch nog rekenen op gemiddeld 8,5 miljoen kijkers per aflevering.
Ondanks de wisselende kritieken en kijkcijfers kent de show toch een enorme fan base. Die reageerden dan ook geschokt toen bekend werd gemaakt dat er geen tweede seizoen zou volgen. Naast een groot aantal nominaties won FlashForward in 2010 een Emmy award in de categorie Outstanding Stunt Coordination, voor de aflevering “No More Good Days”. Inmiddels is de show aan ruim 100 landen verkocht.

 

Het verhaal

 

In de serie staat het FBI team van Los Angeles centraal. Het team wordt geleid door Stanford Wedeck (Courtney B. Vance) en aangevoerd door Mark Benford (Joseph Fiennes). Het is 6 oktober 2009, Mark Benford en zijn collega Demetri Noh (John Cho) onderzoeken een terroristische cel als het onmogelijke gebeurt. De aarde krijgt te maken met een globale “blackout” die precies 137 seconden duurt.

 

137 Seconden lijkt misschien niet lang, maar wat als je net op de snelweg rijdt, in een tram zit of een vliegtuig bestuurt. De schade was enorm en er heerste totale paniek. In andere tijdzones vliegt de “blackout” midden in de nacht, maar vooral in Amerika vielen er honderden doden en duizenden gewonden.

 

Tijdens deze “blackout” kreeg (bijna) iedereen te maken met een visioen. Iedereen die een visioen kreeg, zag een stukje van zijn leven op 29 april 2010, inderdaad precies 6 maanden na de blackout.

 

Het FBI team van Los Angeles werd op de zaak gezet, omdat Mark Benford in zijn visioen dingen zag die te maken hadden met het ontstaan van de blackout. Al snel wordt er een website gemaakt, waarop mensen hun visioen kunnen delen met anderen. Het onderzoek dat “Mosaic” heet, leidt al snel tot schokkende ontdekkingen. Had echt iedereen een blackout? En wat gaat er gebeuren met de mensen die geen visioen hadden? Dit zijn vragen waar u alleen achter komt als u de serie kijkt.

 

Uniek

 

FlashForward is geen serie die een 9 of hoger op imdb (international movie database) scoort. Ook is het geen serie met de hoogste kijkcijfers en de meeste awards. Er is zelfs besloten tijdens seizoen één, dat er geen tweede seizoen zou volgen. Toch staat FlashForward op nummer vier in de Web.nl TV tips. De serie is uniek, omdat er geen andere series zoals FF zijn. De acteurs leveren een super prestatie en de uitwerking van het verhaal is verrassend en verslavend.

 

Kortom: FlashForward is zeker een aanrader als u een goede serie zoekt die net even wat anders is dan de doorsnee politie series die dagelijks op de Nederlandse televisie te zien zijn. Als u nog niet overtuigd bent, over kunt u altijd nog naar de trailer kijken.