De koning van het gravel

De koning van het gravel

Rafael Nadal wordt door veel mensen beschouwt als de beste gravel speler aller tijden.

De Spanjaard, die 6 maal het Grand Slam toernooi van Roland Garros won, bezit meerdere records op het gemalen baksteen. Naast het zes keer winnen van Rolland Garros, won “Rafa” ook nog twee maal Wimbledon, een keer de Australian Open en een maal de US Open. Naast successen tijdens de Grand Slam toernooien won Nadal ook 19 Master-Serie titels en daarmee is hij record houder.

 

Titels en records

 

Met het Spaanse team won hij in 2004, 2008, 2009 en 2011 de Davis Cup. Ook wist hij tijdens de Olympische Zomerspelen van Peking in 2008 de gouden medaille te winnen bij het enkelspel.

 

Rafael Nadal heeft nog een aantal records in zijn handen. Zo was hij in 2011 de eerste speler die er in slaagde zeven keer achter elkaar het zelfde ATP toernooi te winnen (Monaco). Het zal u niet verbazen dat dit een toernooi is dat gespeeld wordt op gravel. Het minst positieve record heeft Nadal te danken aan zijn eeuwige rivaal Roger Federer. In de tijden dat Roger Federer het mannen tennis domineerde stond Rafael Nadal maar liefst 160 weken achter elkaar op de tweede plek van de wereld ranglijst.

 

Hoe kan het ook anders dat Nadal nog een gravel record op zijn naam heeft staan. Tussen 2005 en 2007 won Nadal 75 duels achter elkaar op gravel. Hij nam dit record over van de Amerikaanse legende John McEnroe die het record behaalde op indoor banen.

Om het helemaal af te sluiten nog wat hoogte punten van de enige echte gravel koning.