Hulp op maat voor kinderen met een aangepast voedingspatroon

Hulp op maat voor kinderen met een aangepast voedingspatroon

Jonge kinderen die een dieet moeten volgen, kunnen vanaf nu zelf opzoeken welke producten ze wel of niet mogen eten en drinken. Het op maat gemaakte (W)eetboek voor kids maakt met behulp van herkenbare afbeeldingen en een eenvoudige kleurcodering snel duidelijk welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en welke juist niet.

Aan de hand van een op mijneetwijzer.nl in te vullen persoonlijk eetprofiel wordt een boek samengesteld met duidelijk herkenbare afbeeldingen van voedingsmiddelen en dranken die passen in het voedingspatroon van een kind. De kleurcode maakt duidelijk of een bepaald product wel, niet of alleen bij uitzondering mag worden gegeten. Zo raken jonge kinderen spelenderwijs vertrouwd met de voedingsvoorschriften van een arts of diƫtist.

Het (W)eetboek voor kids is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdsgroep 2 tot 7 jaar. Het kan worden aangepast aan elk gecontroleerd voedingspatroon, zoals wanneer sprake is van een voedselallergie, bij bestrijding van overgewicht of bij een tijdelijk aangepast voedingspatroon in verband met bijvoorbeeld medicijngebruik. Lees verder op Health.nl