Geen Nederlandse WK Darts finale

Geen Nederlandse WK Darts finale

Het is Raymond van Barneveld helaas niet gelukt om net als Micheal van Gerwen de finale van het PDC WK Darts te halen. Barney moest zoals zo vaak de meerdere herkennen in zijn grote rivaal Phil Taylor. De wedstrijd eindigde in een 6-4 overwinning voor the power.

 

Raymond van Barneveld is weer helemaal terug, dat is zeker. Helaas kon hij zijn hoge niveau van de afgelopen weken zelden bereiken en daardoor kwam Taylor vrij gemakkelijk op een 5-1 voorsprong voor in sets. Barney die knap terug kwam in de wedstrijd maakte er weer een wedstrijd van, maar uiteindelijk was het toch weer de vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor die de laatste set pakte.

 

Phil Taylor maakt zichzelf belachelijk
Na de wedstrijd ontstond er nogal wat commotie tussen de twee darters die de afgelopen tien jaar de meeste hoofdprijzen wisten te winnen. Taylor die eerst zijn eigen feestje leek te houden vond dat Barney hem te laat kwam feliciteren. Onze landgenoot die rustig zijn kans afwachten om naar Taylor toe te gaan werd daarna weggeduwd door de winnaar doe ook nog “Fukk Off” naar de Hagenaar riep. Barney probeerde de boel snel uit te praten maar Taylor, wilde daar niks van weten.

 

Incident ook onderwerp van gesprek op Twitter
Het gedrag van Taylor was natuurlijk wereldkampioen onwaardig en het publiek reageerde dan ook furieus. Ook op de verschillende Social Media’s is het gedrag van the power het gesprek van de dag. Er wordt meer over de toestanden na afloop gesproken dan over de wedstrijd zelf. Het is helemaal opvallend als je nagaat dat de twee spelers buiten de partij om altijd goed met elkaar omgaan en zelfs vrienden van elkaar zijn. De geruchtenmachine is al opgang gekomen maar misschien dat we daar later meer over kunnen melden.

 

Micheal van Gerwen
De avond begon nog zo hoopvol met de overwinning van Micheal van Gerwen. Mighty Mike moest het opnemen tegen James Wade die nimmer het niveau van onze landgenoot wist te halen. Hoewel Wade toch nog een aantal keer als een sluipmoordenaar terug kwam, bleek van Gerwen uiteindelijk te goed en zal hij het gaan opnemen tegen Phil Taylor in de finale.