Londen 2012: Gemengd Dubbel

Londen 2012: Gemengd Dubbel

Op 27 juli beginnen in Londen de Olympische Zomerspelen. De Spelen beginnen dus pas over een kleine 7 maanden maar toch besteedde wij de komende tijd al ruim aandacht aan het grootste sportevenement op aarde.

 

Web.nl begint met het behandelen van de nieuwe onderdelen tijdens de komende spelen en daarna gaan we kijken naar de kansen van de Nederlanders.

 

Niet, wel, niet en weer wel 

 

Een van de nieuwe onderdelen is het Gemend Dubbelspel bij het Tennis. Deze van oorsprong elite sport doet al sinds de eerste Olympische Zomerspelen van 1896 in Athene mee. Vier jaar later tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs werd het gemengd dubbelspel voor de eerste keer toegevoegd. Vier jaar later was het gemengd dubbel alweer verdwenen om pas jaren later weer terug te keren als officieel onderdeel. Deze reeks is voortgezet tot de dag van vandaag.

 

De laatste Olympische Zomerspelen waar het gemengd dubbel één van de onderdelen was, werd gehouden in Mexico-Stad in het jaar 1968. Het toernooi werd gewonnen door de uit Amerika afkomstige Herbert Fitzgibbon en Julie Heldman. Helaas werd het gemengd dubbel niet als officieel onderdeel gezien en werden er dan ook geen medailles uitgereikt.

 

Tijdens de komende Olympische Spelen in Londen is het gemengd dubbel weer terug als officieel onderdeel, dus met medailles. De wedstrijden worden gespeeld op het heilige gras van Wimbledon. In de tennis wereld is positief gereageerd op het terug keren van het onderdeel waar mannen en vrouwen samen de strijd aan gaan. Roger Federer, die door velen wordt gezien als de beste tennisser ooit heeft laten weten niet mee te doen. Er was eerst nog spraken dat hij samen met Martina Hingis zou aantreden maar dit kon wegens meerdere omstandigheden niet door gaan.

 

Andere toppers?

 

Federer gaat het sowieso al druk krijgen want naast het enkelspel waar hij vol voor de gouden medaille wil gaan, verdedigt hij samen met Stanislas Wawrinka de gouden medaille in het dubbelspel. Van Rafael Nadal en Arantxa Sanchez Vicario(Spanje), Andy Roddick en Serena Williams(Amerika)en Novak Djokovic en Jelena Jankovic(Servie) is de kans wel groot dat zij samen zullen deelnemen aan de mixed dubbel. Of er een Nederlands team is dat zich gaat inschrijven is nog maar de vraag. Zodra we meer weten over het deelnemersveld zullen we dat natuurlijk hier melden.