Pittige EK loting voor Oranje

Pittige EK loting voor Oranje

Het Nederlands elftal zal opnieuw de poule des doods door moeten komen om zich te plaatsen voor de laatste 16 op het EK van komende zomer in Polen en Oekraïne.

 

De loting die werd verricht door onder andere Marco van Basten en Zinedine Zidane koppelde Oranje aan Portugal, Denemarken en onze oosterburen Duitsland. Van te voren was al bekend dat de kans op een erg sterke groep groot was. Met de gastlanden Polen en Oekraïne in pot1 schoven andere sterke landen zoals Duitsland, Portugal, Italië en Frankrijk een pot door. Nederland en Spanje zaten ook in pot1 op basis van de Fifa ranglijst.

 

De Wedstrijden

Het Nederlands elftal speelt haar eerste wedstrijd op 9 juni in Charkov tegen Denemarken. Op 13 juni staat de wedstrijd tegen Duitsland op het programma. Ook deze wedstrijd zal in het Metalist Stadion in Charkov gespeeld worden. Op 17 juni werkt het Nederlands elftal haar laatste wedstrijd af tegen Portugal.

 

Mocht het Nederlands elftal de groepsfase doorkomen speelt het in de kwartfinale tegen de nummer 1 of 2 van Poule A. In deze poule zitten gastland Polen, Griekenland, Tsjechie en het Rusland van Dick Advocaat. Doordat Nederland bij Duitsland in de groep zit kunnen we, mocht het zover komen de Duitsers pas weer in de finale tegen komen.

 

Nederland vs Denemarken (Charkov, zaterdag 9 juni 18.00 uur)
Nederland vs Duitsland (Charkov, woensdag 13 juni 20.45 uur)
Portugal vs Nederland (Charkov, zondag 17 juni 20.45 uur)

 

Hieronder een overzicht van de loting:

 

Groep A
Polen
Griekenland
Rusland
Tsjechië
Groep B
Nederland
Denemarken
Duitsland
Portugal
Groep C
Spanje
Italië
Ierland
Kroatië
Groep D
Oekraïne
Zweden
Frankrijk
Engeland

 

Web.nl zal dagelijks tijd besteden aan het EK2012 in Polen en Oekraïne. We nemen onder andere de selecties van alle landen door, we bespreken de stadions en komen met de laatste EK nieuwtjes.