Chocolade maakt ons gezond!

Chocolade maakt ons gezond!

Of chocolade gezond voor ons is zal altijd een discussiepunt blijven, maar uit een literatuuranalyse van het British Medical Journal blijkt dat wie meer dan 2 repen chocolade per week eet een derde minder kans heeft op hart- en vaatziekten.

Daarnaast wordt de kans op het beroerte ook verminderd, het British Medical Journal heeft daar 110.000 mensen voor geanalyseerd. Anderzijds waarschuwen de onderzoekers wel dat het veel eten van chocolade kan lijden tot gewichtstoename en diabetes, dit komt door de hoge concentratie van suikers en vet.

Voornamelijk de pure variant heeft een gunstig effect, dat pure chocolade de kans op hart- en vaatziekten vermindert komt door de stof flavonoïde, dat ervoor zorgt dat de adres wijder worden. Flavonoïde zit naast chocolade ook in; wijn, fruit, (groene) thee en in uien.

Naast de stof flavonoïde, zit er in chocolade natuurlijk cacao, dat vaak wordt gezien als ‘wondermiddel’. De stoffen die in cacao zitten werken stress werend en zouden ook antidepressieve eigenschappen bezitten. De wetenschap heeft echter nooit met zekerheid kunnen vaststellen dat het eten van chocolade bijvoorbeeld zou kunnen helpen bij depressieve klachten.

Let wel op, ondanks dat chocolade de kans op hart- en vaatziekte kan verminderen kan het, het niet voorkomen, evenals een depressie!