Gordelroos

Gordelroos

Gordelroos is een vervelende huidinfectie dat wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Wat kenmerkend voor gordelroos is, is dat het zich beperkt tot één helft van uw lichaam. In de meeste gevallen gaat het vanzelf over.

 

 

Ontstaan
Wanneer je als kind de waterpokken hebt gehad, maakt je lichaam anti-stoffen daarvoor aan zodat de waterpokken verdwijnen. Echter blijft het virus onopgemerkt achter in de zenuwen van de huid. In sommige gevallen wordt het virus na jaren weer actief en veroorzaakt het gordelroos, waarom dit zo is en hoe dit komt is nog niet bekend. Wel is bekend dat de kans op gordelroos het grootst is wanneer u ouder bent dan 60 jaar, dit is waarschijnlijk zo omdat ouderen een verlaagde weerstand hebben waardoor het virus weer actief kan worden.

 

Verschijnselen
Gordelroos begint vaak met jeuk, pijn en tintelingen op uw gezicht of ledematen. Na enkele dagen verschijnen er vochtige blaasjes op, die na een aantal weken over gaan in korstjes en daarna ineens verdwenen zijn. Bijkomende vervelende verschijnselen kunnen een grieperig gevoel en het opkomen van (lichte)koorts zijn, ook kan het een ontstoken oog veroorzaken wanneer gordelroos zich in het gezicht bevind.

Meer lezen over Gordelroos ? Kijk op Health.nl