Minder scheidingen door economische crisis!

Minder scheidingen door economische crisis!

Één van de vijf Nederlanders geeft toe hun relatie niet te stoppen vanwege de economische crisis. Voor mannen is het iets vaker een reden om het niet uit te maken als voor vrouwen. Dat blijkt uit een enquete dat door weekblad Nieuwe Revu h. Die deed het onderzoek onder ruim 500 Nederlanders tussen 18 en 65 jaar.

Bijna 20 procent van de ondervraagden bekende wel eens vreemd te zijn gegaan. Op deze vraag antwoordden mannen en vrouwen vrijwel gelijk.

 

Opleiding 

De opleiding speelt een rol bij het vreemdgaan, uit het onderzoek is namelijk gebleken dat hoog opgeleiden vaker vreemd gaan dan dat laag opgeleiden dat doen. Volgens Nieuwe Revu is het percentage vreemdgangers relatief laag te noemen. Uit een onderzoek van Durex in 2005 bleek nog dat 31 procent van de Nederlanders regelmatig vreemd ging. En nu lig dat ongeveer op 25%.

 

Minder scheidingen

Het blad stelt dat de economische crisis daar een grote rol bij speelt. Uit cijfers van het Scheidingscentrum Nederland blijkt dat in 2010 een duidelijke daling in het aantal scheidingen te zien was.