Jack Bauer is back!

Jack Bauer is back!

De langverwachte en veelbesproken film van de successerie 24 gaat er definitief komen. Na veel problemen met het script en de beschikbaarheid van de acteurs lijkt de kogel nu eindelijk door de kerk.

Toen Fox tijdens het 8ste seizoen aankondigde dat er geen 9de seizoen van 24 zou komen was dit voor veel fans een grote schok. De serie die begon in 2001 en zich afspeelde in “real time” was al snel een van de meest populaire series tot op de dag van vandaag. De serie die onder andere een aantal Emmy Awards en Golden Globes won beleefde zijn hoogtepunt in het 5de seizoen. Waar de kijkcijfers in Europa alleen maar bleven stijgen, kon de serie het hoge verwachtingspatroon in eigen land niet langer waarmaken.

De Film

Mede door het dalen van de kijkcijfers besloot Fox de serie dus niet met een 9de seizoen te verlengen. Wel kondigde het bedrijf aan dat er een film zou komen om de heldendaden van Jack Bauer op een passende manier af te sluiten. De laatste aflevering van 24 werd uitgezonden op 24 mei 2010 en sinds dien hebben de fans alleen maar slecht nieuws ontvangen over de mogelijke film. Het script werd meerdere malen afgekeurd en Kiefer Sutherland die in de serie en in de film Jack Bauer speelt moest er zelf aan te pas komen om te helpen met het verhaal.

Voorjaar 2012

Gelukkig voor de fans is er dan toch eindelijk goed nieuws. Fox heeft gister bekend gemaakt dat Mark Bomback die ondermeer Wolverine schreef bijna klaar is met het script voor de film. Naar alle verwachting zullen de opnames in het voorjaar van 2012 beginnen. Voor de rol van Director waren er 6 kandidaten waarvan er 1 is afgevallen. Tony Scott die ook betrokken was bij Unstoppable en The A-Team heeft zich moeten terug trekken, omdat hij andere verplichtingen heeft in de periode van de 24 film opnames.