Maagzweer

Maagzweer

Een maagzweer is een wond(je) in het slijmvlies van de maag of twaalfvingerige darm, dat is het eerste deel van de dunne darm. Het kan voorkomen dat de wond in de maag zit en niet in het slijmvlies, meestal zit het iets voorbij de uitgang van de maag.

De wond wordt veroorzaakt door een verstoring van het evenwicht tussen het slijm dat de maagwand beschermd en de zuurproductie van de maag. In uitzonderlijke gevallen gaat de wond bloeden, het bloed komt dan in de darmen terecht en komt uiteindelijk bij de ontlasting.

Klachten
De meest voorkomende klacht is pijn in de bovenbuik. Deze komt vaak snacht’s opzetten, wanneer er wordt gegeten vermindert de pijn. Daarnaast zijn; brandend maagzuur, misselijkheid, kortademigheid, hartkloppingen en opgeblazen gevoel ook veel voorkomende klachten.

Behandeling
Een maagzweer is goed te behandelen, maar u moet er wel veel pillen voor slikken, denk hierbij aan antibioticakuur en zuurremmers. De antibioticakuur werkt alleen als u de pillen elke dag volgens voorschrift inneemt, wanneer u de kuur afmaakt is de kans groot dat de bacterie weg is en de maagzweer verdwijnt.lees verder op Health.nl