Netelroos

Netelroos

Bijna iedereen zal vroeg of laat in aanmerking komen met netelroos, het is een jeukende uitslag van de huid, kenmerkend zijn de licht getinte opgezwollen vlekken.

Iedereen kent wel die bultjes die verschijnen op de huis wanneer je met brandnetels in aanmerking bent gekomen. Z’n soort zelfde bultjes verschijnen ook wanneer iemand netelroos heeft, ze lijken er sprekend op. Netelroos ontstaat vanuit het niets en verdwijnt gelukkig ook weer vrij snel, dit kan verschillen tot een paar uren tot een paar dagen.

Symptomen
In het beginstadium van netelroos zie je rode vlekken, die overgaan in iets meer opgezwollen lichtere plekken en kunnen een flinke jeuk met zich meebrengen. Wat kenmerkend voor netelroos is, is dat het binnen een paar uur kan verdwijnen, maar dat het dan ook direct weer ergens anders op het lichaam kan verschijnen. In sommige gevallen zwellen de oogleden, tong of mondslijmvlies bij netelroos. Wanneer iemand last heeft van netelroos zijn er eigenlijk maar 2 nadelen; als eerste is dat de jeuk die het met zich meebrengt, als tweede zijn dat de vlekken die ontstaan.

Oorzaken
Netelroos het gevolg van een allergische reactie. Een allergische reactie betekent dat je ergens extra gevoelig voor bent. Hoe netelroos precies ontstaat de jouw huid is nog vrij onduidelijk, maar meestal gebeurd dit omdat u overgevoelig bent voor een van de volgende items:
Lees verder op Health.nl