Een gesprek voeren met je hond of kat?

Een gesprek voeren met je hond of kat?

2012 Gaat een spannend jaar worden als we het hebben over de communicatie tussen mensen en dieren. Communiceren met onze huisdieren is de normaalste zaak van de wereld. Puppy training is eerder regel dan uitzondering en we betrekken onze huisdieren steeds meer in het dagelijks leven.

De meeste communicatie met dieren gaat altijd gepaard met een beloning en dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Er is de afgelopen jaren zoveel progressie geboekt wat betreft een technologie die het mogelijk moet maken dieren beter te begrijpen, dat 2012 misschien wel eens het jaar van de doorbraak zou kunnen zijn.

 

 Onderzoek

 

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de manier waarop dieren communiceren. Zo is de communicatie tussen dieren van hetzelfde diersoort in vele gevallen totaal anders dan de communicatie tussen dieren van een ander diersoort. Het grote verschil met mensen is dat we wel verschillende talen spreken maar dat we altijd wel het geluid opvangen.
Bij dieren ligt dat toch net even wat anders. Veel dieren maken een geluid dat simpelweg op een andere geluidsgolf zit en hierdoor onmogelijk waar te nemen is door de mens.

 

Als het een beetje mee zit komen we er in 2012 dus eindelijk achter hoe het hondje van Paris Hilton zich voelde in die Prada tas.

 

Volgende week komt Web.nl met meer informatie over de naderende doorbraak en de consequenties hiervan.