Verhoog uw weerstand

Verhoog uw weerstand

De R zit ook in december weer in de maand. We leven dicht op elkaar en het wordt steeds kouder buiten.  Bacteriën en virussen hebben nu meer kans om toe te slaan. Uw weerstand moet behoorlijk zijn best doen om deze ziekteverwekkers te bestrijden.

Iedereen heeft een natuurlijke weerstand tegen ziekteverwekkers. Dat is maar goed ook! Die natuurlijke weerstand zorgt er namelijk voor dat bacteriën en virussen van buitenaf worden bestreden. Een goede weerstand is belangrijk voor uw lichaam. Ook wanneer u verkouden bent of griep heeft zorgt een goede weerstand voor een spoediger herstel.

Het opbouwen van weerstand
Te weinig slaap, stress, een operatie of ongezond eten hebben een negatief effect op uw weerstand. In deze perioden kunt u werken aan extra weerstand. Hieronder een aantal basisregels die u in deze tijden in acht kunt nemen:

  1. Voldoende slaap
  2. Lichaamsbeweging in de frisse lucht
  3. Gezonde voeding en voldoende drinken
  4. Ontspanning
Extra natuurlijke ondersteuning
Toch kunt u altijd nog ziek worden.
Wanneer er veel ziekteverwekkers tegelijk het lichaam binnenkomen kunnen ze tijdelijk de overhand krijgen, bijvoorbeeld wanneer er een virus rondgaat of wanneer er een griepepidemie is. Op deze momenten kan uw lichaam extra ondersteuning gebruiken door bijvoorbeeld natuurlijke weerstandsverhogers in te nemen. De kans op griep of verkoudheid neemt hierdoor af. Ook de duur van de ziekte neemt hiermee af.
Bijholteontsteking
Een onschuldige verkoudheid kan leiden tot een bijholteontsteking.  Bij een neusverkoudheid kunnen de slijmvliezen gaan zwellen waardoor bacteriën zich makkelijk kunnen gaan vermenigvuldigen in deze broeierige ruimte. Hierdoor kan een , kaak-, bijholte- of voorhoofdsholteontsteking ontstaan.