Andre Kuipers opnieuw naar de ruimte

Andre Kuipers opnieuw naar de ruimte

Morgen is het weer raak voor André Kuipers. Hij reist dan opnieuw af naar zijn meest geliefde plek.

De Nederlandse astronaut vertrekt vanuit Baikonoer, Kazachstan voor zijn tweede ruimte-expeditie. Met een Russische raket gaat Kuipers naar het internationale ruimtestation ISS. Het is geen weekendje weg want Kuipers blijft maar liefst 6 maanden op het ruimtestation.

6 Maanden lang zonder je gezin is natuurlijk zwaar maar Kuipers is het gewend. De uitgebreide voorbereiding die komt kijken bij een reis als deze vindt namelijk ook bijna helemaal plaats in het buitenland.

 

Training

Zo moest Kuipers onder andere de technische termen van de ruimtecapsule helemaal uit zijn hoofd leren. Dat dit ook nog is helemaal in het Russisch moest gebeuren maakte het alleen maar lastiger. Daarnaast moest hij ook uit een zinkende capsule zien te ontsnappen. Kuipers zelf beschreef dit destijds als zijn moeilijkste en zwaarste oefening ooit.

In 2004 maakte André Kuipers zijn eerste reis naar de ruimte. De missie kreeg de naam DELTA mee wat staat voor Dutch Expedition for Life science, Technology and Atmospheric research.

 

Hou de ruimtevaart categorie de komende tijd goed in de gaten voor meer nieuws over Andre Kuipers aan boord van de ISS.