Menu
Binnenland / Uitgelicht

Vertrouwen in Willem-Alexander

Elk jaar houdt Peil, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, een onderzoek naar de belangstelling voor het koningshuis. Vergeleken met vorig jaar vindt een groter deel van de Nederlanders dat ons land een koninkrijk moet blijven. Met 73 procent van de Nederlanders is dit aantal alweer groeiende vanaf 2007.

 

48 procent van de Nederlanders vindt dat de macht van de koning op dit moment precies goed is. Toch vindt ook bijna veertig procent van de Nederlanders dat de koning geen wettelijke invloed zou moeten hebben.

 

Vanuit de media was er grootse belangstelling voor het interview met onze toekomstige koning en koningin, toch geeft meer dan de helft van de respondenten aan niet naar het interview te hebben gekeken. Bij de mensen die wel hebben gekeken is bij 98 procent het vertrouwen in Willem-Alexander als koning hetzelfde gebleven of juist gegroeid.

 

Ondanks dat er voor het interview niet heel veel belangstelling was geeft wel 73 procent van de Nederlanders aan tamelijk tot veel vertrouwen te hebben in het koningschap van Willem-Alexander.