Menu
Buitenland / Opmerkelijk / Uitgelicht

De ”vergeten” Amerikaan

De 58-jarige Amerikaanse Stephan Slevin, krijgt 22 miljoen nadat hij 2 jaar ”vergeten” werd, toen hij in een isoleercel zat.

In 2005 werd de 58-jarige Stephan aangehouden voor het dronken achter het stuur zitten en het rijden in een auto van iemand anders. Hij zou in die tijd  zwaar depressief zijn geweest en ze vreesden dat hij zelfmoord zou willen plegen. Hij belandde daarom in een isoleercel in New Mexico. De cel was 1,8 bij 3,3 meter en hij kreeg er amper eten en drinken. Slevin mocht zijn tanden niet poetsen, niet scheren en zich niet douchen en werd als maar meer verwaarloost. De Amerikaan is gedurende die 2 jaar, maarliefst één keer naar buiten geweest om een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis. Na dit bezoekje hebben de bewakers hem weer achter slot en grendel in zijn isoleercel gezet.

 

Vrijlating

 

22 Maanden later, in juni 2007 kwam Stephan vrij en gelijk startte het proces. Er werd toegegeven dat Slevin vergeten was, maar hij gaf zelf aan dat dagen achter elkaar, cipiers langs de cel van hem liepen en niks van zich lieten horen. Het gerecht van Santa Fé kwam tot de conclusie dat de Dona-Ana-County-gevangenis in New-Mexico, 22 miljoen dollar schuldig was en moest uitkeren aan de 2 jaar verwaarloosde Slevin.

 

Hieronder een filmpje over hoe het nu met  Stephan Slevin gaat.