Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

De 36 mannen van Bert

Bert van Marwijk heeft de voorlopige selectie bekend gemaakt voor het naderende Europees Kampioenschap. De lijst die op dit moment 36 namen bevat, zal nog twee keer worden terug gebracht tot er in totaal 23 namen overblijven.

 

Hoewel er een aantal spelers op de lijst staan die nog nooit voor het Nederlands elftal gespeeld hebben, ontbreken er ook een aantal spelers die tijdens het WK in 2010 nog wel bij de selectie zaten. Zo ontbreken onder andere Eljero Elia en Ryan Babel maar ook Edson Braafheid kreeg geen uitnodiging.

 

Verrassende namen
Opvallende namen in de voorselectie zijn Alexander Büttner, Jetro Willems, Stefan de Vrij en Nick Viergever. De verdedigers krijgen de kans de bondscoach te overtuigen van hun kwaliteit. Of de spelers ook echt tijdens een training van het Nederlands elftal in actie zullen komen is nog maar de vraag. Büttner, bijvoorbeeld begint deze week aan de playoffs met Vitesse en zal waarschijnlijk op de dubbele ontmoeting met NEC beoordeeld worden in plaats van op een training met Oranje.

 

Definitieve selectie
De eerste stage begint op 14 mei, en drie dagen later zal de selectie al worden terug gebracht tot 27 namen. Op 29 mei wordt de definitieve selectie bekend gemaakt die bestaat uit 20 veldspelers en drie keepers.