Menu
Sport / Tennis / Uitgelicht

Federer komt terug met record

De terugkeer van Roger Federer op het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam heeft meteen een record opgeleverd.
 
Een recordaantal van 9.952 toeschouwers zag King Roger winnen van de Fransman Nicolas Mahut. De wedstrijd trok zelfs meer mensen dan de finale van 2011. Helemaal verrassend is het record niet. Roger Federer is misschien wel de populairste speler van de tour en Ahoy kan sinds de verbouwingen van vorig jaar meer toeschouwers ontvangen.

 

Toeschouwersaantal

 

De voormalig nummer één van de wereld deed sinds zijn overwinning in 2005 niet meer mee aan het grootste indoor tennis toernooi ter wereld. Door de overwinning op Mahut staat Federer meteen in de kwartfinales. Zijn tegenstander voor de tweede ronde Michail Joezjni meldde zich geblesseerd af. Om de toeschouwers die speciaal een kaartje hadden gekocht om Federer vandaag in actie te zien te compenseren heeft de toernooi directie een alternatief bedacht. Federer speelt vanavond 19.15 uur een supertiebreak (tot 10 punten) tegen de Nederlander Igor Sijsling.
 
Vrijdag komt de Zwiterser in actie voor een plek in de halve finale. Zijn tegenstander voor dat duel is nog niet bekend.
 
Laatste Nederlander
 
Jesse Huta Galung is de laatste Nederlander die nog actief is in het enkelspel. Hij komt in actie in de tweede avond partij tegen de Serviër Viktor Troicki voor een plaats in de kwartfinales.