Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Fred Rutten per direct weg bij PSV

Fred Rutten is niet langer de trainer van PSV. De oefenmeester heeft in een gesprek met de directie te horen gekregen dat zijn diensten niet langer op prijs worden gesteld.

 

Het vertrekt hing vorige week al in de lucht en na de nederlaag midweeks tegen Valencia en gister tegen NAC Breda was de maat voor de Eindhovense club vol. Fred Rutten die sowieso al na dit seizoen zou vertrekken, werkte bijna drie jaar bij 21-voudig kampioen van Nederland. Onder zijn leiding ging het verre van rooskleurig in Eindhoven en de prijzen bleven dan ook uit.

 

Nieuw elftal voor Rutten

Afgelopen zomer kocht PSV voor ruim 25 miljoen aan nieuw materiaal en werden onder andere Kevin Strootman, Dries Mertens, Tim Matavž en Georginio Wijnaldum binnengehaald. Later kwamen daar nog keeper Przemyslaw Tyton en verdediger Timothy Derijck bij. Ook met de nieuwe aanwinsten wist PSV zelden te imponeren wat Rutten op veel kritiek kwam te staan.

 

Moeilijk programma

Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen NAC Breda staat de club momenteel op een teleurstellende vierde plaats. Donderdag wacht de tweede confrontatie met Valencia en zondag komt SC Heerenveen naar het Phillips stadion. De week daarna moet de club op bezoek bij Landskampioen Ajax. PSV heeft theoretisch nog steeds kans om kampioen te worden maar met het wegsturen van Rutten wil de club kosten wat kost voorkomen dat de ploeg weer Champions League voetbal misloopt. Phillip Cocu en Ernest Faber (die per direct vertrekt bij FC Eindhoven) zullen tijdens de laatste 9 wedstrijden van PSV op de bank zitten. Een opvolger voor volgend seizoen is nog niet bekend.

 

Bekijk hier het laatste optreden van Fred Rutten in dienst van PSV