Menu
Opmerkelijk / Records / Sport / Tennis / Uitgelicht

Over de meest succesvolle tennisser ooit

Als je het over tennis hebt dan valt de naam Roger Federer al snel. De op 8 augustus 1981 in Basel, geboren Zwitser is op basis van zijn prestaties de meest succesvolle tennis ooit.

 

Het is alweer een tijd geleden dat Federer nog eens een Grand Slam op zijn naam wist te schrijven maar de Zwitser gaat vrolijk door. De laatste keer dat Federer één van de vier grootste toernooien won was in 2010 tijdens de Australian Open. In de finale versloeg hij niet alleen Andy Murray in drie sets maar nam hij ook verder afstand van het Grand Slam record van Pete Sampras die in de jaren 90 samen met Andre Agassi het mannen tennis domineerde en veertien Grand Slam titels wist te veroveren.

 

Fantastische carrière

 

Federer won tot nu toe 70 enkel titels en acht titels in het dubbelspel. Hij stond 285 weken op nummer één en won ruim 66 miljoen euro aan prijzengeld. Naast het winnen van zestien Grand Slam titels (4x Australian Open, 1x Roland Garros, 6x Wimbledon, 5x US Open) won Federer ook zes keer de ATP WORLD TOUR FINALS en won hij in 2008 de gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking met zijn landgenoot Stanislas Wawrinka. Je komt woorden te kort de klasse van Roger Federer te beschrijven. In de tenniswereld heeft hij meerde bijnamen. Zo wordt hij The Swiss Maestro, FedExpress, King Roger en The Greatest Of All Time genoemd. De laatste jaren gaat het qua top prestaties iets minder met dertiger. Hij is afgezakt naar de derde plek op de wereldranglijst en hij is nog zelden in staat om de twintigers Novak Djokovic en Rafael Nadal te verslaan.
1000 partijen
Tijdens de huidige editie van de Australian Open bereikte Roger Federer weer een nieuwe mijlpaal. De partij tegen Juan Martín Del Potro betekende de 1000ste profpartij voor Roger Federer. Tijdens de partij die slechts drie sets duurde liet Federer nog even zien waarom hij jarenlang het mannentennis domineerde. Van die 1000 partijen won Federer er 814 en verloor hij er 186.
Ook buiten de baan pure klasse
Federer staat niet alleen bekend als een fantastische tennisser maar ook zijn gedrag is meer dan professioneel. Of hij nou won of verloor, altijd bleef hij rustig en respectvol tegenover zijn tegenstanders. Hij staat altijd de pers ter woord en heeft altijd tijd voor zijn fans. Ook houdt hij zijn fans dagelijks op de hoogte via zijn Facebook pagina. Door zijn gedrag wordt hij ook al jaren gezien als ambassadeur van de tennissport.

Om af te sluiten nog wat mooie beelden van “de meester”