Menu
Overig / Vrije tijd / Vrije tijd

Drukke baan? Met Zumba blijf je scherp!

Iedereen weet hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn en te blijven, zeker als je een drukke en stressvolle baan hebt. Sporten is dan een absolute aanrader. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om even de gedachten leeg te kunnen maken, lekker te zweten om daarna heerlijk te ontspannen. Sinds kort is er een nieuwe rage in sport ontstaan, namelijk Zumba. Een nieuwe manier van sporten die vooral bij vrouwen enorm populair is.

Zumba is een fitnesspogramma dat gebaseerd is op Latijns Amerikaanse dans, zoals salsa, merenque, samba en cumbia. Deze ‘nieuwe’ manier van sporten is geïntroduceerd door de Colombiaanse danser en choreograaf Alberto Beto Perez.. De naam Zumba komt ook uit de Colombiaans-Spaanse taal en betekent snel bewegen en lol hebben. Dat deze naam past bij de sport blijkt wel wanneer we eens een kijkje gaan nemen bij een sportschool waar Zumba lessen worden gegeven. De zaal is goed gevuld met vrouwen die vrolijk het ritme van de muziek volgen.

Waarom Zumba?
Zumba is een goede manier om er voor te zorgen dat je zowel je spieren verstevigd en tegelijkertijd ook vet verbrand. Je gebruikt tijdens de verschillende dansen je hele lichaam. Per uur kun je zelfs tot 1.000 calorieën verbranden. Dit komt doordat Zumba een combinatie is tussen fitness en dans. Dus voor mensen die lekker fit willen worden of blijven en ook nog wat kilootjes kwijt willen is het een ideale sport. Los van het feit dat het gewoon heel leuk is om te doen.

Sporter aan het woord
Tijdens de Zumba les valt op hoe enthousiast iedereen is over deze manier van sporten. Ook Merel geeft aan dat dit voor haar echt een uitkomst is. “Ik was nooit zo van het sporten in een sportschool. De lessen voelde vaak als een straf en vaak stopte ik na een half jaar dan ook vaak weer. Met Zumba is dit totaal anders. De les kost natuurlijk energie, maar geeft je ook vooral heel veel energie. Had ik bij andere sporten vaak dat ik de klok wel van de muur kon kijken omdat de tijd zo langzaam ging. Bij Zumba vind ik het iedere keer weer jammer als de les voorbij is. Ook het feit dat je in een groep aan het sporten bent stimuleert enorm. Daarnaast worden er ook verschillende lessen gegeven voor zowel beginners als gevorderden waardoor je al snel mee kunt doen, ook wanneer je conditie nog niet optimaal is. Zumba is totaal anders, een echte aanrader”, aldus Merel.

Zumba in de baas z’n tijd
Uit vele onderzoeken is gebleken dat sportende werknemers productiever zijn op de werkvloer en minder vaak ziek zijn. Voor werkgevers kan het daarnaast ook nog eens fiscaal interessant zijn om hun werknemers de mogelijkheid te bieden om te sporten. Dus ook zin om de heupen los te maken en even de gedachten te verzetten. Gooi dan eens een balletje op bij je werkgever of er een mogelijkheid is om een zakelijk sportabonnement af te sluiten en je ook kunt gaan swingen tijdens Zumba.