Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Real Madrid krijgt eigen eiland

Real Madrid heeft gister de plannen gepresenteerd om een vakantie-eiland te gaan bouwen Verenigde Arabische Emiraten. In totaal gaat het project zo’n 750 miljoen kosten en het eiland moet in 2015 af zijn.

De presentatie die plaats vond in het Santiago Bernabeustadion zag er gelikt uit. Het project bevat onder andere sportfaciliteiten, een jachthaven, luxe hotels en villa’s, een pretpark, een clubmuseum en een voetbalstadion met 10.000 stoeltjes en een open zijde aan de kant van de zee.

 

Madrid Resort
Het project heeft als doel het versterken van het merk “Real Madrid” in Azië liet de Madrid-voorzitter Florentino Perez weten. Het Real Madrid Resort Island wordt in totaal zo’n 430.000 vierkante meter groot en de club verwacht in het eerste jaar al zo’n 1 miljoen bezoekers te verwelkomen.

 

Manchester was de rest een stap voor
Real Madrid is niet de eerste club die zich richt op de markt in Azië. Manchester United was de eerste grote club die handig in speelde op de enorme mogelijkheden in het verre Azië. In 2005 nam de ploeg van manager Sir Alex Ferguson de Zuid-Koreaan Park Ji-sung over van PSV. Al gauw groeide Park uit tot een cult held wat United erg veel media aandacht uit Azië opleverde.

 

United op Azië-tour
Er kwamen niet alleen veel Aziaten naar Engeland om daar de verrichtingen van Park te volgen maar United trekt ook vaak in de zomer naar Azië om hun fans tegemoet te komen. Het leverde de club niet alleen miljoenen op aan televisie rechten maar ook aan de verkoop van shirts en andere attributen. Het project dat Real Madrid deze week presenteerde lijkt daarom ook vooral om een uitstekend marketing plan.

 

Zo komt het eiland er ongeveer uit te zien