Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

Rellen ontsieren Europees Kampioenschap

Het eerste EK-weekend zit er op en naast de aandacht voor het voetbal is er ook veel te doen rondom de rellen die bijna dagelijks plaats vinden.

 

Er zijn sinds donderdag avond al verschillende incidenten geweest in zowel Polen als Oekraïne. De rellen begonnen al voor de start van het toernooi. Vooral in de Poolse stad Poznan waar de fans van onder andere Ierland en Kroatië zich bevinden is het erg onrustig. Ook de fans van Italië raakte al slaags met supporters van andere landen.

 

Supporters gaan massaal over de schreef
Zaterdag kwamen er beelden naar buiten waarop te zien is hoe vier stewards in elkaar worden geslagen door een grote groep Russische fans. In Polen raakte gister fans van het thuisland slaags met supporters uit Ierland en Kroatië. In totaal werden er vijftien aanhoudingen verricht.

 

De UEFA is al een tuchtzaak begonnen tegen de Russische voetbalbond en het extreme geweld zal de komende dagen nader onderzocht worden. Het mag duidelijk zijn dat het op deze manier niet door kan gaan en dat de autoriteiten moeten ingrijpen om de rust te doen laten terugkeren.