Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Van Persie beste speler Premier League

Robin van Persie is door zijn Premier League collega’s uitgeroepen tot beste speler van het jaar.

 

De 28-jarige spits die al jaren uitkomt voor het Londense Arsenal is bezig aan een uitstekend seizoen waarin hij tot nu toe al 27 maal het net wist te vinden.
Hoewel Van Persie naar Engeland werd gehaald om Dennis Bergkamp op te volgen als schaduwspits maakt hij de laatste jaren furore in de spits bij de Gunners. De prijs werd uitgereikt door Ruud Gullit en na afloop liet RVP via zijn Twitter account weten zijn ploeggenoten, collega’s familie vrienden en fans erg dankbaar te zijn.

 

Toekomst?
Over de toekomst van Van Persie is nog steeds geen duidelijkheid. Het contract van de oud Feyenoorder loopt nog één seizoen door en de kans op een langer verblijf in Londen lijkt uitgesloten. Vooral het uitblijven van topspelers met als logische gevolg dat er geen prijzen worden gewonnen liggen aan de basis van het mogelijke vertrek.

 

Vervolg in Spanje?
De Spaanse grootmachten Real Madrid en FC Barcelona hebben beide al meerdere keren aangegeven de spits van het Nederlands elftal zo te willen overnemen. De kans dat Van Persie voor een andere Engelse club gaat spelen lijkt klein en ook een overstap naar Italië lijkt uitgesloten, dus de kans dat de Nederlander volgend jaar in Madrid of Barcelona speelt is zeker aanwezig.

Bekijk hier de foto van Robin van Persie samen met Ruud Gullit en de trofee