Menu
Gezondheid / Lifestyle / Overig / Sport / Uitgelicht

Wandelen verkleint kans op hartziekten

Als binnenkort hopelijk het mooie weer om de hoek komt kijken is het heerlijk om weer buiten te zijn en lekker actief aan de slag te gaan. Soms is hardlopen net iets te veel van het goede, maar uit een studie van Britse krant The Guardian is gebleken dat stevig wandelen beter is voor je hart dan hardlopen.

 

Een stevige wandeling verkleint de kans op hartziekten effectiever dan hardlopen. Dit klinkt natuurlijk erg goed in de oren, maar het is hierbij dan wel belangrijk dat er evenveel energie wordt verbruikt. Wandelaars hebben dan ook tien procent minder kans op een hartziekte terwijl deze kans bij hardlopers bij 4,5 procent bedraagt.

 

Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat wandelen ook goed is voor pijn in de onderrug, dat het zorgt voor een langer leven en dat het helpt bij behandeling van een depressie. Kortom een goede wandeling is goed voor je gezondheid. Daarnaast is het natuurlijk ook een perfecte manier om te genieten van de mooie natuur.

 

Wilt u ook genieten van een actieve wandeling en daarna heerlijk uitrusten in een lekker hotel? Ga er even lekker tussenuit en boek een heerlijk wandelarrangement.