Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Actieve herfstvakantie in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum leent zich in de herfstvakantie bij uitstek voor een heerlijke frisse wandeling door een met bladeren bezaaid vissersdorpje. Met goed, maar ook met minder weer is er in de pandjes op het buitenmuseum genoeg te doen. Tijdens de weekenden en de gehele tweede week van de herfstvakantie is het kindereiland dagelijks geopend. Hier kunnen kinderen een zeepje maken en een tegeltje verven. De frisse toer door het buitenmuseum kan na afloop gezellig worden afgesloten met een warme kop chocolademelk in een van de museumrestaurants.

Niet alleen het kindereiland is geopend in deze periode. In het schooltje zijn bezoekers ook van harte welkom voor een actieve schrijf- en aardrijkskundeles. Verder kunnen handige vaders en moeders met hun kinderen klompbootjes in elkaar timmeren en een eigen springtouw draaien.

Agenda oktober
De hele maand oktober staat bol van de evenementen en activiteiten voor het hele gezin. Het is de maand van de Geschiedenis waarvoor een ‘koninklijke’ speurtocht is georganiseerd. Eind oktober sluit het museum traditiegetrouw het seizoen af met een gezellige avondopenstelling. Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Foto: Frank Bedijs