Menu
Filmpjes / Opmerkelijk / Uitgelicht

Creatief tijdrekken

Tijdrekken gebeurd al zo lang dat we eigenlijk niet eens weten wie er mee begonnen is. Hoewel scheidsrechters er natuurlijk op moeten letten en zo hier en daar nog wel is een gele kaart uitdelen heeft de ploeg die het doet er eigenlijk altijd voordeel bij. Ze winnen niet alleen kostbare minuten maar frustreren ook nog de tegenstander.

 

Scheidsrechters weten vaak ook niet zo goed wat ze er mee aan moeten. Ze kunnen de wedstrijd langer laten doorgaan of het tijdrekken bestraffen met een gele kaart maar beide gebeurd eigenlijk nauwelijks. De extra tijd bedraagt bijna iedere wedstrijd drie minuten en af en toe krijgt een keeper wel is een gele kaart.

 

Tijdrekken moet je serieus nemen en in een aantal landen is het bijna tot kunst verheven. We weten natuurlijk dat de Portugezen het aardig kunnen en ook de Italianen zijn er niet vies van. Het tijdrekken is in de loop der jaren wel veranderd en er worden steeds weer nieuwe trucjes bedacht. De scheidsrechter moet op zijn beurt dan maar weer beoordelen of er echt iets aan de hand is of dat het gaat om een toneelstukje.

 

Op de volgende beelden zien we een wel heel opmerkelijke manier van tijdrekken. Tijdens een duel in de Aziatische Champions, maakt Keeper Aly Khosef bij het klaarleggen van de bal zijn eigen veters los. Als hij de bal eenmaal wilt wegschieten komt hij erachter dat zijn veters los zitten en strikken met handschoenen aan dat gaat niet.

 

Bekijk hier de opmerkelijke beelden: