Menu
Cultuur / Muziek / Uitgelicht

Een goede film kan niet zonder goede muziek deel 2

Bij het maken van deel 1 kwamen we er al snel achter dat er zoveel mooie filmmuziek is dat we al snel besloten ook een tweede deel te maken. Klik hier als u deel 1 gemist heeft

 

De titelsong van The Pirates Of De Caribbean, is vast en zeker bij bijna iedereen bekend. Hij is gecomponeerd door de bekende Hans Zimmer die al voor vele films muziek gecomponeerd heeft. In 2006 kwam het lied uit in de film Pirates Of The Caribbean ”Dead Man’s Chest”.

 

 

Naast de soundtrack van de tweede Pirates film zullen ook veel mensen het nummer kennen dat in alle Pirates of the Carribean films gebruikt wordt. Van het nummer werd zelfs een remix gemaakt door onze eigen DJ Tiesto.

 

Het origineel van Hans Zimmer

 

 

Luister hier naar de versie van DJ Tiesto

 

 

De soundtrack van de film ”The Lord Of The Rings” is ook zeker een klassieker en past super goed bij deze film. Hij is gecomponeerd door Howard Shore en werd met honderden koorleden tegelijkertijd in gezongen.

 

 

De door James Horner gedirigeerde soundtrack van Avatar is een geweldige titelsong geworden. Deze song heeft daarom ook vele prijzen gewonnen. Leona Lewis heeft dit lied gezongen.

 

 

De James Bond films hebben ook allemaal een bekende titelsong. Hieronder een filmpje met 10 James Bond titelsongs.