Menu
Entertainment / Muziek / Showbiz / Uitgelicht

De succesformule van Enrique Iglesias

Enrique Miguel Iglesias Preysler werd geboren op 8 mei 1975 in Madrid.

De Spaanse zanger zong eerst alleen in het Spaans maar om zijn doelgroep te vergroten begon hij aan het einde van de jaren 90 ook in het Engels en Frans te zingen. Naast zijn succesvolle zangcarrière maakte Iglesias in 2003 zijn acteer debuut in de film Once Upon a Time in Mexico.

 

Familie Iglesias

 

Enrique Iglesias is de jongste zoon van zanger Julio Iglesias en Isabel Preysler. Naast een oudere zus, Chabeli Iglesias heeft Enrique ook een oudere broer, zanger Julio José. De ouders van de Spaanse zanger gingen al uit elkaar toen de wereldster van nu pas drie jaar oud was. Ook in de liefde gaat het goed. Sinds 2002 heeft Enrique een relatie met de Russische oud-tennisster/model Anna Koernikova.

 

Prijzen

 

Enrique Iglesias is een van de meest succesvolle Latin zangers aller tijden. Hij won 16 Billboard Music Awards en 23 Billboard Latin Music Awards. Daarnaast won hij vijf Amerikaanse Music Awards, één Grammy, één Latin Grammy en zeven World Music Awards.

Iglesias werd bekend bij het grote publiek met het nummer Bailamos. Ook in Nederland sloeg het nummer aan en stond het enige tijd op de nummer vier in de top 100. Ook Be with you en Could I have this kiss forever werden grote hits en de carrière van de piepjonge Enrique zat flink in de lift. Begin 2002 bracht Iglesias het nummer Escape uit dat ook in notime uitgroeide tot een superhit.

 

 
In 2010 kwam het laatste album van Enrique Iglesias onder de naam Euphoria uit. Van dit album verschenen al meerde nummers als single. Om het album extra kracht te geven werkte Iglesias samen met een aantal grote sterren.

 

I like it met Pitbull
Heartbeat met Nicole Scherzinger
Tonight (I’m loving’ you) met Ludacris & DJ Frank E
Dirty dancer met Usher
I like how it feels met Pitbull & The WAV.s

 

En zijn nieuwste hit Naked me Dev

 

 

Als kers op de taart speelde Iglesias ook nog een rolletje als klusjesman in de Amerikaanse hitserie Two and a half man