Menu
Lifestyle / Relatie / Uitgelicht

Ergernissen door snurken partner

Niks is vervelender dan een slechte nachtrust. Maar wat doe je als je wakker ligt, omdat je partner geluiden maakt alsof hij/zij een heel bos aan het omkappen is? Meer dan een kwart van de mensen slaapt in een andere kamer, vanwege het gesnurk van de partner.

 

Dat is gebleken uit een onderzoek van een farmaceutisch merk dat slaappillen produceert onder 1134 snurkers en hun partners. Waar vaak wordt gedacht dat het vooral mannen zijn die snurken blijkt dat een kwart van de vrouwen ook regelmatig snurkt. Toch ligt het aantal mannen dat snurkt wel hoger, namelijk vier op de tien.

 

Snurken zorgt voor ergernissen bij de partner. Ruim veertig procent geeft aan zich ’s nachts te ergeren als de parner snurkt en ruziet hier dan ook over. Hierdoor is een kwart van de partners dan ook regelmatig chagrijnig en is twintig procent constant moe.

 

Tegenwoordig bestaan er steeds meer middelen tegen het snurken. Denk bijvoorbeeld aan anti-snurk sprays, bitjes en neuspleisters. Maar er zijn ook makkelijkere oplossing om het snurken te verminderen, zoals op je buik of zij slapen, een gezond gewicht behouden en ’s avonds laat geen alcohol meer te drinken.

 

Het is belangrijk om hier samen aan te werken. Dit zorgt ten eerste voor een goede nachrust voor beide personen, maar ook de intimiteit van je relaties verbetert als je beide goed slaapt en ook de volgende dag dan weer fris en fruitig op kunt staan.

 

Ook last van slapeloze nachten? Laat je zelf verwennen en kom heerlijk tot rust in een kuuroord.