Menu
Beauty / Uitgelicht / Vrouwen

Heb jij last van een onderkin of dubbele kin?

Heb jij last van een onderkin of dubbele kin? De oorzaak kan liggen in de volgende drie dingen; vet, tijd en lichaamsbouw.  In veel gevallen is het gewoon een teken van overgewicht. Het vet in de kin zet helaas snel uit en wanneer het in je familie veel voorkomt loop je extra kans. Ook bij mensen op leeftijd komt dit fenomeen vaker voor, dat heeft te maken met het slapper worden van de huid en spieren rondom de kin en hals. 

Hoe kom ik eraf?
Gelukkig zijn er manieren om je onderkin te verkleinen en te verbloemen.

  • De kans is groot dat wanneer je gaat afvallen, deze onderkin geleidelijk zal verdwijnen. Zorg dat je gezond eet en genoeg lichaamsbeweging krijgt.
  • Breng een bezoekje aan de kapper, soms kan een ander kapsel een heel ander beeld geven en de aandacht afleiden van je kin. Zorg er in ieder geval voor dat je haar niet eindigt waar je kin begint, hierdoor leg je extra de nadruk op je kin. Ook het dragen van staartje of knotje benadrukt het gebied rondom je nek en is dus niet aan te raden.
  • Smeer elke dag een verstevigende crème op je kin en kaak, zodat de huid wat strakker wordt. Verwacht er echter geen wonderen van.
  • Doe wat kaakspieroefeningen
    Zeg heel overdreven ‘I’ ‘A’ ‘O’ achter elkaar en herhaal deze oefening een paar keer gedurende de dag.
    Leg je hoofd zo ver mogelijk in je nek, steek je onderkaak naar voren en doe dan ca. 20 keer je mond stevig dicht.
    Sla met de rug van je hand tegen de onderkant van je kin. Doe deze oefening 3 keer per dag een paar minuten lang.

Liposculpture

Het is bekend dat liposculpture je figuur verbetert. In veel gevallen wordt deze behandeling gebruikt om het vet op de heupen, bovenbenen en knieën weg te halen. Echter is deze manier ook zeer geschikt voor het verwijderen van je onderkin. Het vet wordt dan met een klein sneetje onderhuids weggezogen. Het vet wordt hierdoor permanent weggezogen, zodat je gezicht weer mooi in verhouding is. In de meeste klinieken zijn ze bekend met deze behandeling.