Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

High Tech Ontdekkingsroute toont toptechnologie

Op zeven aansprekende locaties in Brainport Regio Eindhoven geven zaterdag 24 mei meer dan honderd bedrijven in de toptechnologie een kijkje ‘in hun keuken’. Ook onderwijsinstellingen doen mee. Deze dag belooft verrassende ontdekkingen voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers. Er is veel te zien, te doen en te beleven. Iedereen is welkom om tussen 11.00 en 17.00 uur deel te nemen aan de High Tech Ontdekkingsroute, een van de hoogtepunten tijdens de Dutch Technology Week.

De High Tech Ontdekkingsroute leidt het publiek langs de ‘hotspots’ High Tech Campus Eindhoven, ASML, Automotive Campus, Food Tech Park Brainport, Mechatronica, Eindhoven-Acht en De Brabantse Kempen. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis busvervoer, om tussen deze hotspots in Eindhoven, Veldhoven, Hapert en Helmond te reizen.

Op alle locaties worden de laatste snufjes techniek getoond en uitgelegd hoe ze straks deel gaan uitmaken van het dagelijkse leven. De Ontdekkingsroute biedt dus een heldere kijk op de toekomst. Slimme, soms futuristische, toepassingen op het gebied van gezondheid, wonen, energie, mobiliteit, voedselproductie komen op deze dag binnen handbereik. Intelligent licht, een nieuwe generatie mobieltjes, zelfsturende medicijnen, slimme robots, elektrische auto’s die met elkaar communiceren, camerasystemen, röntgenbuizen en elektronenmicroscopen waarmee je een onbekende wereld binnenstapt. Het komt allemaal voorbij.

Deelnemers komen tijdens rondleidingen in werkplaatsen en laboratoria die normaal gesloten zijn voor het publiek. Ze krijgen een inkijkje in de productie van geur- en smaakstoffen en mogen (in echte ‘laboratoriumpakken’) de cleanrooms binnen. Verder zijn er aansprekende lezingen en demonstraties waar bezoekers, met name kinderen, aan mee kunnen doen.

De bedrijven in Brainport Regio Eindhoven genieten in de hele wereld een grote reputatie. Hun producten behoren tot de absolute top. En daar zijn ze trots op. Met de High Tech Ontdekkingsroute willen ze dat gevoel graag delen met het brede publiek!

Dit jaar zetten toptechnologiebedrijven uit Twente en Drachten ook hun deuren open voor het publiek. Ook hier kunt u deelnemen aan activiteiten onder de vlag van de High Tech Ontdekkingsroute.

Meer informatie over de hotspots en het programma is te vinden op:
www.hightechontdekkingsroute.nl