Menu
Beauty / Dieet / Uitgelicht / Vrouwen

Hoelahoep je slank!

Kelly Osbourne was vroeger niet het slankste meisje in de klas, maar tegenwoordig past ze perfect in het Hollywood plaatje: ze is al zo’n 30 kg afgevallen. Naast een dieet claimt de lila-harige beroemdheid dat ze een deel van haar gewichtsverlies heeft te danken aan het feit dat ze 10 minuten per dag…hoelahoept!

Associaties bij hoelahoepen zijn waarschijnlijk dat kinderen ermee spelen maar regelmatig een korte tijd hoelahoepen traint je rug-, buik-, arm- én beenspieren en is dus een makkelijke work-out voor je hele lichaam. De effectiviteit van hoelahoepen is onderzocht door het ACE (American College on Exercise) en zij hebben vastgesteld dat het 7 calorieën per minuut verbrandt! Nederlandse bronnen beweren zelfs dat intensief hoelahoepen zo’n 100 calorieën per 10 minuten zou verbranden.

En niet alleen Kelly Osbourne is een hoelahoep-fan. Ook Beyoncé, Liv Tyler en Michelle Obama zouden hoelahoepen gebruiken om in vorm te blijven! Deze “sport” is laagdrempelig, gemakkelijk en je kan nu thuis beginnen met hoelahoepen terwijl je televisie kijkt!