Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Kasteel Hoensbroek – Best bezochte museum van Limburg!

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt er door meer dan veertig (!) kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven!

Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. In dit kasteelmuseum bewondert u meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. Voor jong en oud, met of zonder kids is in dit kasteel van alles te beleven!

Kasteel Hoensbroek is een van de grootste kastelen van Nederland en het best bezochte museum van Limburg in 2010 en 2011!

Op ontdekking
Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Dwaal door de meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken.

Prachtige balzaal
Bewonder roemrijke zalen uit de 18e eeuw. Met plafondschilderingen. Licht en ruimte. Kroonluchters en goudgelijste afbeeldingen van de Gravin van Hoensbroek.

Geheime kamer
Betreed de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren. In de kerker gaat langzaam het licht uit – terwijl achter u de deur in het slot valt… En ga op zoek naar de Geheime Kamer!

Meer weten over Kasteel Hoensbroek?