Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Kerst Creaties in Brabanthallen

Swap je kerstballen tijdens Kerst Creaties van donderdag 28 november t/m zondag 1 december in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Wil jij nou ook wel eens swappen? Heb je er al wel van gehoord maar weet je niet wat swappen is? Swappen betekent ruilen is helemaal in! De Nederlandse Vereniging voor Swappers bedacht voor KerstCreaties een speciale swap: Neem je oude (bruikbare, maximaal 10) kerstballen mee en zoek een paar leuke nieuwe uit in de ruilstand van de swappers! Swap dus allemaal mee!

Beleef je ultieme kerstherinnering!
De nostalgie is dit jaar niet missen tijdens de 13e editie van de KerstCreaties beurs. Direct bij binnenkomst waant de bezoeker zich in een ouderwets gezellige kerstsfeer. De geur van kerstgroen en vers gebakken wafels komt de bezoeker tegemoet. In de verte klinken kerstkoren en schittert de rijk gevulde kerstboom.

Zwieren op de schaatsbaan
De grote schaatsbaan wordt een publiekstrekker. Jong en oud gaan heel wat rondjes maken op deze nostalgische schaatsbaan. Naast de schaatsbaan is gezorgd voor een stand met Koek & Zopie. De schaatsen zijn gratis te huren bij de schaatsbaan.

Demonstraties en workshops
Ook dit jaar worden er vele workshops en demonstraties gegeven in de beurshal. Zo worden er o.a. door Marcel van der Haar en Pascal Zijlmans van Ambianze Bloem & Sfeer demonstraties gegeven in het Bloemschiktheater en kan de creatieve bezoeker los gaan tijdens enkele workshops in het Creatieve Theater. Maak hier je eigen Dikke Bertha, kerstkrans, een gehaakte kerstengel, heerlijke cup cakes, creëer je eigen woonaccessoire.

Oma’s vierkantjes voor Nationaal Fonds Kinderhulp
Gekoppeld aan deze kerstbeurs is er een bijzondere actie opgezet: Haak een oma’s vierkantje voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Oma’s vierkantjes zijn losse gehaakte vierkantjes van katoen of wol, de zogenaamde Granny Squares. Al jaren haken oma’s dit soort vierkantjes. Granny Square is de klassieker onder de haakpatronen, heel leuk en eenvoudig om te maken. En tegenwoordig helemaal hip! Tijdens KerstCreaties worden de Granny Squares aan elkaar gemaakt tot vrolijke dekentjes voor kinderen. Er zijn al meer dan 250 kilometer aan vierkantjes ingeleverd! Uiteindelijk zorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp er voor dat deze dekentjes bij de kinderen terecht komen of worden verkocht. De opbrengst is 100% voor Nationaal Fonds Kinderhulp.

Meer weten over de Kerst Creaties in Brabanthallen?