Menu
Lifestyle / Uitgelicht

Kleur van slaapkamer effect op nachtrust

Kleuren staan vaak voor verschillende aspecten. Een kleur kan heel veel zeggen over een persoonlijkheid. Nou blijkt ook dat de kleur in uw slaapkamer effect heeft op uw nachtrust en activiteiten.

 
De kleur blauw blijkt voor de slaapkamer het meest gunstig te zijn. Het zorgt voor kalmte en rust. Mensen met een blauwe slaapkamer slapen dan ook gemiddeld 8 uur per nacht. Daarnaast is het zelfs zo dat de kleur blauw in de slaapkamer ook de hartslag zou vertragen en de bloeddruk zou verlagen. Houdt u ook zo van blauw? Dan bent u waarschijnlijk ook kalm en nuchter persoon. Over mensen die van blauw houden wordt vaak gezegd dat ze sterk gevoel voor verantwoordelijkheid hebben.

 
Andere frisse kleur als groen, geel en paars zorgen ook voor een redelijke goede nachtrust. De sombere kleuren bruin en zwart daarentegen zijn te deprimerend en werken niet positief in uw slaapkamer. Bruin wordt ook wel vaak geassocieerd met nederigheid en saai en zwart veel al met duisternis en zonde.

 
Maar de kleuren hebben niet alleen effect op uw nachtrust. De kleuren schijnen ook iets te zeggen over de activiteiten in bed. Grijs is de kleur voor mensen die veel online aankopen doen in bed. En als u graag uw seksleven iets wilt verbeteren moet u kiezen voor een beige slaapkamer.

 
Welke kleuren passen het beste bij u? Ontdek het door middel van een kleuradvies.