Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Labjas aan en veiligheidsbril op tijdens herfstvakantie in NEMO

Tijdens de herfstvakantie is er in NEMO extra veel te doen. Bezoekers kunnen de verschillende codes van het lichaam ontdekken, de geheimtaal van Romeinen ontcijferen en kaarten met een onzichtbare boodschap versturen. Ook kan de labjas weer aan, want tijdens de vakantie zijn er spannende proefjes te doen in het vernieuwde Laboratorium.

Vernieuwd Laboratorium
Na een flinke verbouwing heeft NEMO een nieuw Laboratorium. Vanaf zaterdag 12 oktober kunnen bezoekers weer volop proefjes doen. Ze ontdekken hier onder andere welke kleuren er in groene en bruine inkt zitten en wat er gebeurt als een vloeistof kookt. Er wordt met echte instrumenten gewerkt, zoals erlenmeyers, reageerbuisjes en een labjas en veiligheidsbril zijn verplicht. Ook is er, naast een bijzondere microscopencollectie van Museum Boerhaave, een fotoserie te zien van een elektronenmicroscoop die tussen 10.000x en 10.000.000x zijn vergroot.

Extra veel activiteiten
Naast codes kraken en proefjes doen kunnen bezoekers genieten van te gekke science demonstraties en van de spectaculaire voorstellingen Ruimteschip aarde en Vuur. Iedereen die zelf aan de slag wil gaan, kan deelnemen aan een van de vele workshops en ontdekken hoe de hersenen werken of hoe een zelfgemaakte zeilboot het snelst over het water scheert.

Proefpersoon zijn bij wetenschappelijk onderzoek?
Doe dan mee aan Science Live, NEMO’s onderzoeksprogramma. Bij Science Live komen echte wetenschappers naar NEMO. Ze zoeken voor hun onderzoeken telkens nieuwe proefpersonen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Science Live is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Deze vakantie onderzoeken wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam of de proefpersonen beter lichaamstaal kunnen lezen dan een aap. Kijk hier voor meer informatie.

NEMO langer open
Tijdens de herfstvakantie (van 12 tot en met 27 oktober) is NEMO dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.