Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Machtig Mooie Middeleeuwen op Kasteel Huis Bergh

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 zal er een compleet middeleeuws belegeringskamp worden opgetrokken voor de poorten van het imposante kasteel Huis Bergh. De middeleeuwse huurtroep, de compagnie van Cranenburgh, zal te vuur en te zwaard proberen het Huis Bergh in te nemen. Het bulderen van de kanonnen zal tot ver in de omtrek hoorbaar zijn.

Het doel van de Compagnie van Cranenburgh is het zo goed mogelijk neerzetten van een middeleeuwse huurlingencompagnie. Ze geven niet alleen een authentiek (en veilig) beeld van de gevechten. Alle facetten van een middeleeuws huurleger worden gepresenteerd.

Naast al dit wapengekletter en kanongebulder zal er ook wat te
zien zijn van de vreedzame middeleeuwen zoals de vrouwen die de pot bereiden, een middeleeuwse markt met kooplui die hun waar verkopen, een acrobaat, een middeleeuwse apotheek, een sprookjesverteller, muziek, danseressen enz. Bij minder goed weer vindt een gedeelte van het programma overdekt plaats.

Speciaal voor de kinderen zijn er een paar veldslagen, waaraan deelgenomen kan worden. Daarnaast kunnen kinderen op het Huis Bergh ervaren hoe het was om in de Machtig Mooie Middeleeuwen een kind te zijn en zich te vermaken met het speelgoed uit die tijd. De voorburcht en de directe omgeving van het kasteel lenen zich uitstekend als decor voor een middeleeuws speelveld. Kinderen kunnen er net als de jonge gravinnen en graven van weleer hoepelen, hinkelen, op stelten lopen, bikkelen, knikkeren, kruisboogschieten en op een stokpaardje rijden. De kinderen krijgen hun Ridder- of Hofdamediploma mee naar huis.

Wilt u meer weten over de Machtig Mooie Middeleeuwen op Kasteel Huis Bergh?