Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Museumnacht Delft

De 4e Museumnacht Delft op vrijdag 25 oktober maakt van Delft een speelbal der natuur tijdens de vierde Museumnacht Delft. Het merendeel van alle galeries, musea en culturele instellingen zullen tussen 20:00 en 01:00 geopend zijn om een cultureel natuurgeweld te ontketenen dat zijn weerga niet kent. Dit jaar is er gekozen voor het thema: “In Natura”. Vele deelnemers zijn met dit thema aan de slag gegaan en bereiden een speciaal programma voor. Het fameuze Tussenruimteproject, waarbij vooraanstaande kunstenaars lege winkelruimtes inrichten tot Pop-up galerie voor een nacht, zal geheel in het teken staan van het thema In Natura. Dit jaar zijn er maar liefst vijf Tussenruimtes te bewonderen.

De Museumnacht betreurt het wegvallen van het Legermuseum en Museum Nusantara maar heeft met de deelname van Filmhuis Lumen, Galerie Idsardi, Huis Lambert van Meerten, Tabakshistorisch Museum, Van Waay en Soetekouw, Winkeltje Kouwenhoven en Theater de Veste meer dan genoeg vers bloed om de gelederen te versterken. Dit jaar is er wederom om 19:00 een speciale kinderopening in het Science Centre. Kinderen kunnen bovendien een spannende speurtocht maken door het donkere oerwoud van de Botanische Tuin. Om 19:45 volgt de officiële opening van de Museumnacht Delft door Patrick van Mil. Theatergroep Gajes zal vervolgens een enorme bloem doen ontluiken op het Agathaplein. Het Agathaplein bruist dit jaar van de activiteiten, Museum Het Prinsenhof organiseert de PUUR Parade in samenwerking met De Groene Vinger.

Voor wie dit alles nog niet voldoende is zijn er ook de ondvaartboten met onder andere een sneakpreview van het nieuwe boek van Jan van der Mast en optredens van Maartje en Kine. Door de stad zullen een zestal tuktuks als bloeddorstige roofdieren rondscheuren op zoek naar een prooi om te vervoeren. Het Meisjeshuis barst bijna uit zijn voegen als een ongekende coleur locale aan artiesten die avond optreedt tijdens de Nacht van de Delftenaren. In Theater de Veste zorgt Blikopener voor een spannende experimentele programmering, van acht tot heel vroeg in de ochtend. Geef dit jaar toe aan de roep van de natuur en verdwaal in de culturele jungle van Delft.

Meer informatie is te vinden op de website. De voorverkoop van de Museumnacht Delft start op vrijdag 04 oktober. Passepartouts kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- op de dag zelf. Kinderpasse-partouts voor kinderen tot en met 12 jaar kosten € 2,50. Ouders mogen gratis mee maar moeten na 20:00 ook een passe-partout kopen.