Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

The Tall Ships Races Harlingen

De kleine, maar dappere Friese havenstad Harlingen maakt zich op voor The Tall Ships Races 2014. De betrokkenheid onder bewoners en ondernemers is groot. De stichting Harlingen Sail tekent samen met de gemeente Harlingen en de provincie Fryslân voor het grootste nautische gratis toegankelijke evenement ooit georganiseerd in Friesland. Op het programma staan naast een indrukwekkende Sail In Parade op donderdag 3 juli onder andere een crewparade, fantastische muziekoptredens, nautische markten, shantykoren, straatfestiviteiten en kinderactiviteiten.

Harlingen maakt zich op voor de komst van 65 Tall Ships!
Van donderdag 3 tot en met zondag 6 juli laat Harlingen de hele wereld zien waar een kleine havenstad groot in kan zijn. De 65 aangemelde Tall Ships uit 15 landen maken zich dan op voor de jaarlijkse Tall Ships Races. Op zondagmiddag 6 juli staat de Sail Out Parade gepland waar de schepen Harlingen verlaten om op maandag 7 juli aan de start te verschijnen van de race.

Harlingen, Fredrikstad, Bergen én Denemarken: de gasthavens van de races van 2014
In wedstrijdverband doen de Tall Ships Fredrikstad en Bergen te Noorwegen en Esbjerg te Denemarken aan. Aan boord van de deelnemende schepen ruim 1500 jongeren die de ervaring van hun leven tegemoet gaan. Het meevaren van jeugd, trainees tussen de 15 en 25 jaar, is de grote doelstelling van The Tall Ships Races en de organiserende instantie Sail Training International

International Friendship Trophy
Ieder jaar wordt op volle zee gewedijverd voor de International Friendship Trophy. Het motto in Harlingen tijdens de races van dit jaar luidt:
‘An Ocean of Experience’. Gaststeden organiseren naast een warm ontvangst voor de schepen een groots maritiem feest rond de races. Harlingen neemt als starthaven van The Tall Ships Races 2014 het voortouw. Vier dagen lang staat Harlingen helemaal in het teken van de komst van de imposante Tall Ships.

Voor het eerst in de geschiedenis is een Nederlandse havenstad starthaven van The Tall Ships Races!
Het is voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races dat een Nederlandse havenstad is uitgekozen als starthaven. Zowel de gemeente als de provincie Fryslân als de horeca van Harlingen zet zich met alle macht in om er een succes van te maken. De stichting Harlingen Sail heeft de afgelopen maanden alle voorwaarden ingevuld om schepen in stijl te ontvangen en de massale Sail In Parade op donderdag 3 juli en alle activiteiten daarna feestelijk en veilig te laten verlopen. Meer dan 200 vrijwilligers hebben zich intussen aangemeld om daarbij te helpen. Vrijwilligers zijn nog steeds welkom! Harlingen Sail kan verbindingsofficieren, creatieve meedenkers, organisatietalenten, parkeermeesters, ordehandhavers, gastheren en –dames, sjouwers en stapelaars, alleskunners en duizendpoten gebruiken. Belangrijkste criteria: passie, enthousiasme en commitment. Kandidaten kunnen zich via de website aanmelden.

Wilt u meer weten over The Tall Ships Races in Harlingen?