Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

VOC Dag Bataviawerf Lelystad

Op 25 mei 2014 is de Bataviawerf een bruisende havenplaats uit de 17de eeuw, waar het VOC-schip de Batavia aan de kade ligt en waar op dat moment een grote jaarmarkt plaatsvindt.

Op het schip is volop bedrijvigheid, zo zijn de opperkoopman en de schipper natuurlijk aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook de chirurgijn is aan boord met zijn uitgebreide instrumentarium, want aan boord kan je zeker niet zonder medicus. De kok en de bottelier bereiden het eten en verdelen de drank. En een schip is natuurlijk niet compleet zonder de scheepsjongens- en meisjes. Zij moeten aan de slag om de lading te lossen aan de kade.

17de eeuwse jaarmarkt
De werf is omgetoverd tot een levendige havenplaats waar van alles gebeurt. Handelaren proberen hun waren te slijten, muzikanten en artiesten proberen enkele stuivers te verdienen en straatschoffies, publieksvrouwen en andere 17de eeuwse karakters bepalen het straatbeeld. Ook Paddeltje, de scheepsjongen van Michiel de Ruyter is van de partij.
Kijk hoe de zeilmaker, de beeldsnijder en de smid hun werk uitvoeren. Boogschieters laten zien wat ze in huis hebben en daarna mag jij laten zien hoe goed je kunt richten. Oudhollandse spelen en het maken van je eigen scheepje in fles behoren ook tot de mogelijkheden. Wat zeker op deze jaarmarkt niet zal ontbreken zijn de 17de eeuwse lekkernijen zoals bruine bonen met spek, wafelkoeken, warmoessoep, bier, wijn en nog veel meer.

Deze VOC dag is een 17de eeuwse belevenis voor jong en oud! Dus kom 25 mei 2014 naar de Bataviawerf!

Wilt u meer weten over de VOC Dag bij de Bataviawerf?