Menu
Gezondheid / Lifestyle / Uitgelicht

Weg met griep!

Nederland is in de ban van de griep en de verkoudheid. Je kent het vast wel: als jij niet ziek op bed ligt, zijn er wel een aantal collega’s die thuis zitten. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je beter te weren tegen deze twee winter-ziektes.

 

1. Neem genoeg rust
Voel je je niet lekker? Neem dan wat tijd voor jezelf. Dit betekent niet dat je gelijk ziek thuis moet blijven maar wel dat je na je werk bijvoorbeeld lekker thuis blijft in plaats van de hort op te gaan. Als je je lichaam negeert en gewoon door blijft gaan dan ben je binnen de kortste keren echt ziek.

 

2. Vitamine C
Dit is een van de belangrijkste vitamines die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Het eerste waar je aan zult denken zijn sinaasappels, maar wist je dat er ook veel vitamine C in bijvoorbeeld broccoli, paprika, guave, bloemkool, kiwi en papaja zit? Er zit vast wel iets bij wat je lekker vindt dus verzorg je lichaam en eet lekker veel vitamine C.

 

3. Stomen
Zit je neus helemaal vol en ben je er wel klaar mee? Stomen is de oplossing! Door de warme lucht komt alles helemaal los. Hang boven een bak met kokend water met een handdoek over je hoofd en laat de stoom zijn werk doen. Ook kan je er een aantal druppels essentiële olie in doen. Ook een dagje in de sauna zal je luchtwegen openen en je beter laten voelen!